knäck recept

Du behöver:

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad mandel (eller inte, för det är äckligt)

Gör så här:

Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull (så att det inte bränner fast).

Låt Koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur vid kastrull du har. Ju vidare kastrull desto snabbare går det.

För att se när knäcken är klar gör man "kulprovet". Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.

När kulprovet har fått godkänt så rör man i den hackade mandeln eller nötterna. Om du vill.

Fördela smeten i små knäckformar. Låt stelna.


Förvara i burk med smörpapper mellan lagren.

Så, nu får vi se hur det går.
/ Nicco.


Kommentarer
Postat av: Malin.h

mumsigt:)

2008-12-14 @ 18:52:13
URL: http://malinhedblom.blogg.se/
Postat av: nicco

det blev asgott minsann!

2008-12-14 @ 20:56:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0