goddag herr rädsla

Nattsvart Göteborg, tre nya skivor på Mp3 spelaren och ett huvud fullt av kaos. Kaos som jag inte riktigt kan få kontroll på. Fragment av ord. Av sanningar? Av  påhittade händelser och företeelser?
Ja för var det egentligen så himla bra. Det jag och mitt ex hade. Eller har mina känslor växt som en ballong eftersom jag vet att jag inte nu längre kommer se de där ögonen, benen, armarna, magen, håret, hans lockiga hår som alltid stod upp sådär charmigt på morgonen och hans hemska klädval, hemska hemska klädval. Och kommer jag en dag vakna. Och bara insé hur patetisk jag varit? Hur dum jag har varit som någonsin sett något i en sån självisk, dum, ignorant människa som bara lämnade mig tom på perrongen med tretusenord på tungan och en jävla vilja i magen?
Eller kommer jag,
brytas ner?
Rädsla förhindrar. Det läste jag någonstans. Det är det som gör oss små, och blinda inför sånt som vi egentligen inte skulle ha problem med. Det gör oss handlingsförlamade och den totala oförmågan att gå vidare i stadier som egentligen inte är så svåra att gå genom. Man blir låst, för världen och sig själv.

Jag ska inte låta rädslan ta över den här gången. Den har fått så mycket plats redan. Jag har gett den näring, jag har vattnat den sen barn. Nu ska jag låta något annat ta över. 

 Har du några tips?

 
/ Charlie.

kyoko

   
 
/ jimi.

antagningsbrev

Fick papprerna från universitetet i Brighton igår, jag vill, vill åka. Drömmer om det hela nätterna. Hoppas allt löser sig, vad gller csn och sånt. Jag måste dit.
Gick vinterpromenad med Charlie i Haga. Ibland tycker jag Göteborg är så fint, men oftast är det bara smuts.

 
/ Nicco.

work full time to shake the doubts,

you should call time out


tough alliance - something special
tough alliance - miami
tough allliance - many men
tough alliance - koka-kola veins
/jimi.

all the things that I should be

Helt plötsligt stod du där. Och du var inte tonåring längre. Paniken? Ja den hängde i luften, som ett oroligt, grått moln som när som helst skulle brista ut i en total ångest. Efter stormen blev du tom, började plocka upp delar av ditt liv. Insåg att livet kommer inte vänta på dig.
Ja, för livet vände sig inte om, sträckte inte ut en varm hand, och sa "det är lugnt, vi fixar det här, du och jag, jag och du, det fixar sig".  Nej, det gick vidare. Utanför dina fönster, innanför din hud. Det gick vidare, hansynslöst.
Och helt plötsligt, insåg du. Att det var upp till dig, inte till slumpen. Att göra något, att fixa något, att skapa något. Blev det för mycket för dig? Inte ett äventyr ut i en förhoppning och en spännande ny värld, utan bara en resa neråt, mot en dekadens och spiral av självförnedring?  

Vad det än blev, så går det vidare. för tiden är väl det enda vi kan vara säkra på. Och möjligheten att gå tillbaka, framåt, stanna i tankarna och göra något nytt.
Det ska jag göra nu, måla julkort och slå in presenter. true art.

Idag:
Lyssnade på Ben Kweller, fick reda på att alla böcker till min nya kurs är utlånade över jul och att jag är pank, blev lite kär på spårvagnen.
/ Charlie.

spindelvila

inatt sov jag och manne i min hundratjugosäng för att det var en spindel som vilade i hennes. nerbäddade bland täcken och tiotals kuddar med tekoppar i händerna och goodbye lenin på teven med det hoppiga ljud och dåliga bilden, så tänkte jag nog att jag inte alls ville flytta. vill inte flytta i från världens bästa manne. imorse vaknade jag av fint pianospel från grannen som jag gör varje morgon och tänkte ännu mera på att jag nog inte alls vill flytta. jag får ångest och just nu behöver jag kaffe. / jimi.

Thomas Beatie

Läste på aftonbladet om Thomas Beatie, den gravide mannen.
Blir så arg på alla småsinta trångsynta människor som tror sig ha rätt till att lägga sig i andras liv. Barnet har ju uppenbarligen inte tagit någon skada, är det inte det som räknas? Men det är klart, ens eget liv ser väl så mycket bättre ut i jämförelse om man kastar smuts på andra. Jävla as.

Velvet Underground och te nu, sen uni.
/ Nicco.

trompe le monde

jag tror jag lider av en smärre sockerchock och min hud är alldeles brännhet. nu är jag nostalgisk och lyssnar på pixies och jag minns när jag var fjorton och grät nätter i sträck för att min mamma förbjöd mig att åka på hultsfred och se dem. jag har nog aldrig varit så uppriven över att ha missat något band som då. om jag fick önska mig tre band slash artister att se live av alla i hela världen, levande eller döda, så skulle jag välja: nirvana, mest för att det var det första bandet efter spice girl i årskurs tre som jag blev kär i. förälskelsen har inte släppt ännu och den lär aldrig göra det heller. tänk sen att få se jimi hendrix. mest för att han är gud och jag har inte så mycket mera att säga om det. jag skulle nog inte ha det efter konserten heller. stum och mållös. sist så väljer jag nog trots allt pixies för mitt fjortonåriga bankande hjärtas skull. nu ska jag nattpromenera med manne. ganska så fint om vi bortser från avsaknanden av stjärnor, men det finns andra än dem på himlen. / jimi.

scarlett musik

Upptäckte ganska nyligen Scarlett Johanssons album. Hade extremt mycket fördommar innan jag lyssnade på den, men har nu kommit fram till att den är riktigt bra, åtminstone spåren falling down och I wish I was in New Orleans. Hon har också en mysig röst, lite som en blandning mellan cher och en val. me like. dessutom skadar det inte att hon är hemskt söt, med.
 
/ Charlie.

knäck!

Knäck!
  
/ byrds

knäck recept

Du behöver:

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad mandel (eller inte, för det är äckligt)

Gör så här:

Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull (så att det inte bränner fast).

Låt Koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur vid kastrull du har. Ju vidare kastrull desto snabbare går det.

För att se när knäcken är klar gör man "kulprovet". Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.

När kulprovet har fått godkänt så rör man i den hackade mandeln eller nötterna. Om du vill.

Fördela smeten i små knäckformar. Låt stelna.


Förvara i burk med smörpapper mellan lagren.

Så, nu får vi se hur det går.
/ Nicco.


SHARKS

 
by: johanna ljungqvist
/ jimi.

sonnenfinsternis

idag har jag ingenting alls att säga. fantasilös. drömlös. idag försökte jag finna julklappar med det enda jag kom hem med var en hjärtformad tesil. allt var rätt panikartat bland tusentals människor på stadens gator. andningssvårigheter. jag skjuter på det här med julklappsinköpen lite till. mest så vill jag bara dricka te med orientalisk kanelsmak, skriva långa brev om ingenting alls och lyssna på gentle touch och det är så bra att jag får gåshud. tänk joy division, pulp och alphaville tillsammans. three in one. / jimi.

Ibland blir jag arg

hittade en helt fantastisk ny musiker imorse. Hope Sandoval. Riktigt mysigt att ha i bakgrunden en melankolisk lördagsmorgon.
Idag ska jag titta upp utbildningar. jag tycker hela processen är så fruktansvärt frustrerande. Allt jag vill läsa är för svårt att komma in på. Det gamla skolsystemet med betyg är så förlegat, varför inser inte folk det? Det säger ingenting, ingenting om hur jag är utan bara om omständigheterna under min skoltid. Personer förändras, ständigt. Speciellt nu efter gymnasiet när man verkligen formar den man är, ska man behöva gå runt och bära på skammen för att man inte var så fokuserad när man var 16, 16 år, jag visste inte vem jag var då. Men nu när jag väl börjar inse lite om mig själv, nej då är det försent för att bara börja om utan det krävs extremt mycet för att resa sig igen. Läste lite om Arkitektutbildningen som jag tycker verkar vara jätterolig, men nej, det skulle krävas 2 år av komvuxstudier att komma in. 2 år, av mitt liv. De flesta brukar svara då att jag borde göra högskoleprovet. Och ja, det är ett hyfsat bra komplement till gymnasiebetygen, men samtidigt kräver det säkert flera försök och där ska man också kunna saker som kanske inte är relevanta till den utbildning jag vill ha. Människor kan anpassa sig, och helt ärligt, minns du vad du lärde dig på gymnasiet?
 
/ Charlie.


izima kaoru

  
möjligtvis har jag tappat dygnsrytmen och det här är det finaste jag sett på länge. / jimi.

knölvalar och kissekatter

i ett brev från min bästaste bästis skrev hon om husdjur. när hon var liten så ville hon ha en knölval och som hon tjatade på sina föräldrar och som hon önskade sig en varje födelsedag, men aldrig gick hennes önskan i uppfyllese. folk i min lågstadieklass ville ha söta hundvalpar och ponnysar att rida på och långa läskiga ormar. alla suktade så efter ett djur. jag kan inte minnas att jag någonsin ville ha ett. jag tyckte mest att det var jobbiga och jag var aldrig den omhändertagande typen. föresten så hade jag ju redan en lillebror också. men efter att min husspindel olle och hans barn lill-olle som bodde bakom våran tvättkorg i badrummet lämnat mig för livet ute i det fria och min morfar och mormors katt stig blivit långsamt mördad av några fula grannungar började jag längta sjukt mycket efter en katt. en varm och gosig katt som skulle kurra i hopp sig vid min sängkant om nätterna. som skulle komma springande och möta mig i dörren när jag kom hem från skolan. som skulle spinna vackert till musiken vi skulle lyssna på tillsammans. som skulle hoppa upp på fönsterbläcket och titta efter mig när jag gick hemifrån och längta efter min hemkomst hela dagen. en sån katt ville jag ha och jag vill fortfarande. den sjuttonde januari flyttar jag ihop med en. en sixten. min bästaste bästis önskan om en knölval slog aldrig in, men min gör trots allt det. / jimi.

ocreepy åretslåt förslag

Helt mosig i huvudet nu av att ha förhört Charlie på konstvetenskaps tentan. Kan mera julmust vara svaret?
Blev lite förskräckt när jag hörde Cs förslag på årets låt, föreslår att Postal Service - Be still my heart ska vara årets låt alla år. WhitneyK04 på youtube har jag gjort en nedrigt söt video till! Lite sockrig kanske, men sånt gillar vi starkt här. / Nicco

nathalie portman's shaved head

jag försöker för första gången sätta i film i min nya fina holgakamera och jag önskar att jag hade en lite mera teknisk ådra i mig. men icke. jag klarar inte ens av att spela in saker på vhsen, eller jo, i stumfilmsformat. jag har kommit in i en period då jag bara pallar att gå till skolan och hem igen. vill mest vara instängd i mitt rum och dricka te. förståligt om man tittar ut genom fönstret. ett grått kallt göteborg. det är nästan så att jag vill hem till barndomsstaden bara för att få se lite snö och ljus. när man känner att man håller på och gå in i en vinterdepression räddar musik som detta en: nathalie portman's shaved head. bästa grejen jag hört på länge.

 
/ jimi

årets låt

tommy nilsson gör comeback! / charlie


wai lin tse

   
/ jimi

editors och snö

Försöker maila över Editors till Jimi, jag är lite insnöad på dem just nu. Men är sjukt oteknisk. Vi får se hur det går.
et snöar ute! Hoppas, hoppas att snön ligger kvar sen när jag kommer ut.
Äta/ ta sig till skolan problemet är löst nu iallafall, får låna Jimis cykel. Wunderbart! Jag slipper planka, jag har försökt det förut, men är inte tillräckligt uppmärksam för sånt, helt plösligt var de nedrans biljettkontrollanterna bara där. Sjukt dyrt och avskräckande!

Är julmust lika gott som jag inbillar mig, eller dricker jag det bara för att det snart är jul?
/ Nicco

dave thomas

Har lite ångest inför Brighton, kanske blir hemlös? Har dock en reserv plan, att flytta in hos honom.
Vi skulle diskutera livet och se på Amelié. Oh, planer.

 
/ Nicco

en dagsslända och hjärter dam

jag tänkte att jag inte behövde skriva förens någon annan gjort det först. nu kan jag inte skylla på att ingen gjort det, bara min egen fantasibrist. idag pratade jag och nicco om farmödrar. då började jag tänka på en av min barndoms finaste dar. jag kan inte riktigt minnas hur gammal jag var. men gräset var i alla fall nästan längre än jag. luften doftade tjockt av tjära och solen fick mina ögon att kisa. pappa och farmor stod med vattnet upp till vaderna bredvid den upp och ner vända båten och min lillebror klafsade runt i geggig lera och skrek efter bullar. tillslut vann lillebror och det blev en fikapaus. farmors nybakta bullar och sommarljummen hallonsaft i gröna gula röda orangea plastmuggar. kortspel på en ullig filt som pinnar och grässtrån så lätt gärna fastnade i. vinden tog tag i hjärter dam och jag och min lillebror jagade skrattandes efter henne. sen kom pappa med den stora svarta kameran och satte den i mina händer och sa ta en bild på oss nu. en sån här dag vill man alltid ha kvar. farmor la armen om en björk och pappa ställde sig på andra sidan och lillebror studsade mest upp och ner som en kalv på sitt första grönbete. kameran skakade av tyngden och att hålla den rak gjorde nästan att jag tippade bak. genom linsen såg jag min lillebror i sina alldeles jättelikt för stora blåa stövlar och min pappa som kliade sig i pannan med fingrar som gjorde den alldeles svart av klibbig tjära. farmor kramade trädstammen och i byxfickan hade hon en ask med emsertabletter och jag vet ingen annan som någonsin bjöd på de söta rosa  karameller. hon hade tagit av sig peruken för värmen blev så påtaglig en julidag som den här och ersatt den med farfars formlösa gamla röda truckerkeps. hon skrattade och sa att inte skulle vi väl ta kort nu heller, hon såg ju inte riktigt klok ut. under hennes keps stack hår fram som var alldeles dunigt som på en liten kyckling och jag tyckte att hon var den finaste farmor man kunde ha. runt oss flög dagssländor och jag tänkte att om jag var en dagsslända och endast fick leva en enda dag, så skulle jag vilja att det var just denna. jag tryckte ner knappen och blixten slog av. / jimi


ny favorit

Efter att ha pluggat in så mycket bilder att det känns som hjärnan ska explodera, så tar jag nu en välförtjänad paus från mitt arbete och ägnar lite tid åt att skriva här. Har nyss upptäckt att jag har en ny favoritfotograf, Henri Cartier Bresson. Han är fransman, som man kanske anade och var verksam nästan hela tiden tills hans död 2004. Han reste runt i hela världen och smygfotograferade människor och staden. Han brukade sätta sig vid en plats och helt enkelt vänta på att ett avgörande ögonblick att fånga en bra bild, ibland flera timmar. Han bilder kan sig idag kanske te sig lite väl gammelmodiga enligt några i min klass, men jag tycker att hans bilder verkligen fångar en tid och att mänskliga känslor är tidlösa.
Kanske något att beställa hem och fixa i ramar? Vill verkligen designa en egen lägenhet nu, tänk om man hade råd! då kanske jag skulle kunna skrota allt skit jag har i min andra handslägenhet och ha mina snygga, fräscha saker. gud, vore helt underbart.
 
/ Charlie

mat,musik och lite tv

Har blivit totalt insnöad på Iron and Wine den senaste tiden. Hittade låten Passing Afternoon som jag, helt otroligt, aldrig har hört tidigare. den passar perfekt det extremt trista vädret och min sinnesstämning just nu. Nu ska jag iväg till Willys och köpa mat. blir nog lika kreativt som tidigare dagar med couscous och tomatsås. jag gillar det enkelt.  / Charlie


9 dec

Ah, insåg precis att jag måste välja mellan att kunna ta mig till skolan/jobbet eller att kunna äta resten av månaden. Tricky.
Får glädja mig för att jag åker till Brighton i januari, där jag ska bli en ny, bättre människa.
Jag ska ha koll på min ekonomi, ta ashäftiga foton och ha fina klänningar som Josefin på 3.

Nu ska jag lyssna på Lou Reed och smida planer.

/ Nicco

RSS 2.0